Studiossa nyt

Paikalliseen makuun ja tahtiin

Juontajat

Iida Korhonen

Musiikki, ruoanlaitto, luonto ja autossa laulaminen ovat Iidan intohimonkohteita. Iida ajautui radioon jo alle parikymppisenä suoraan Laajasalon radio-opistosta ja hän onkin työskennellyt miltein kaikilla kaupallisilla mediataloilla ja Ylessä. Radiomatka jatkuukin nyt päätoimittajana — paikalliseen makuun ja tahtiin Radio Tempossa.

“Jo lapsena ensimmäinen asia mikä aamulla piti tehdä, oli laittaa radio päälle”.

Iidan sukujuuret ovat Radio Tempon toimialueella, mutta nyt hän asuu siellä vakituisesti ensimmäistä kertaa elämässään, siksi Iidaa kutkuttaa tietää koko kuuntelualueesta enemmän. Päätoimittajan voikin kutsua kylään tutustumaan ihmisiin, aiheisiin ja ilmiöihin – oli kyse sitten kissanristiäisistä, kalastuskilpailuista tai kakkukahveista.

Robi Schürmann

Radio Tempon aamussa kuuntelijan aamukahviin tarjoillaan ripaus huumoria, urheilua ja tärkeimmät tiedot tienpäältä. Aamuissa viihdyttää Robi Schürmann, joka on haminalais-kotkalais-haminalainen. Hän on on ehtinyt tehdä alueella radiota viiden vuoden ajan, jonka lisäksi hän on tehnyt myös juontokeikkoja, urheilukuulutuksia ja selostuksia jo toistakymmentä vuotta.

” Ai nii yks juttu, tai no, puhutaan siitä radiossa…”

Liveäänitekniikan parissa Helsingistä Nurmekseen, vierähti Robilla reilut kymmenisen vuotta, ennen siirtymistä radioon. Robi on myös taitava valokuvaaja, jonka tyyliä on nähty parissa näyttelyssä etelä-kymenlaaksossa.

Toni Grönlund

Sunnuntaikuski-ohjelman Toni on paljasjalkainen kouvolalainen ja pitkän linjan radiofani. Hän kertoo rakastuneensa radioon aikoinaan paikallista SBC Radiota kuunnellen. Siitä lähtien hän on työskennellyt määrätietoisesti kohti unelmaansa työskennellä radiossa.

“Älä ikinä lakkaa haaveilemasta! Haaveet saattavat käydä toteen, jos olet valmis tekemään töitä niiden eteen. Uskokaa unelmiinne!”

Äänituotantojen pariin hän pääsi vuonna 2021 ja on sittemmin tehnyt rutkasti podcasteja sekä juontanut lähetyksiä verkkoradiossa ja spiikannut radiomainoksia ja voice overeita.

Vapaa-ajalla hän tykkää kuunnella paljon musiikkia ja podcasteja lenkkeilyn yhteydessä.

Jarkko Mattila

Sunnuntaikuski-ohjelman Jarkko asustaa Kuusaalla ja on Laajasalon radio-opiston kasvatteja. Hän on kerännyt radio-oppeja muun muassa Radio SunClassicilla sekä Business FM -kanavan iltapäiväjuontajana. Jarkko kertoo itse olevansa monitoimi-sekatyömies, oman elämänsä Remontti-Reiska Jorma Piisinen ja koko kylän MacGyver.

“Jos elämä olisi peli pokeria, olisin se kaveri joka istuu pöydässä tyytyväisenä uuno kortit käsissä ja löisin ne omalla vuorolla pöytään samalla sanoen bingo.”

Jarkko keksii tarinaa mistä tahansa ja kenen tahansa kanssa. Vapaa-aikaansa hän viettää kuntosalin hämärässä ja kotona kokkaillen.